Basic safety refresher voor ieder bemanningslid

Als scheepsvaarder ben je verplicht om een opleiding gedaan te hebben die ervoor zorgt dat je weet wat er aan boord gedaan moet worden op basis van veiligheid en hoe je handelt in het geval van een noodsituatie. Dit doe je door de zogeheten basic safety training. Ben je nu al een tijdje in het bezit van dit diploma, dan kan het zo zijn dat je deze moet vernieuwen. Dit doe je door de basic safety refresher cursus van G4S. Met deze opleiding verfris je je kennis op het gebied van de veiligheidsregels aan boord en zorg je ervoor dat je zonder gedoe verder kunt met je werkzaamheden op zee.

Waarom een herhalingscursus?

Wanneer je al enige tijd aan het varen bent, kunnen sommige zaken op het gebied van veiligheid en reglementen vaak al automatisch gaan. Dit betekent alleen niet dat wanneer je in een plotselinge situatie anders moet handelen, dat je meteen weet wat je moet doen als je dit jaren geleden een keer hebt geleerd en verder nooit nodig had. Om ervoor te zorgen dat deze informatie niet wegebt en je ook tijdens noodgevallen weet hoe je moet handelen, wordt de herhalingscursus basic safety refresher gegeven. Je kunt hiermee je kennis up-to-date houden en zorgt ervoor dat je werkomgeving voor jezelf als voor je team een veilige plek blijft.

Hoe ziet de cursus eruit?

Bij G4S volg je de cursus van twee dagen op een oude coaster op trainingslocatie in Heerenveen. Hier wordt kort de theorie herhaalt en wordt je geheugen opgefrist op het gebied van veiligheid aan boord. Daarna is het tijd om in de praktijk te laten zien of je nog steeds weet hoe je moet handelen in gevaarlijke situaties, door een levensechte simulatie in de coaster. Om mee te kunnen doen aan deze cursus dien je in het bezit te zijn van een geldige medische keuring die je vooraf aan de training laat zien. De training is geschikt voor ieder bemanningslid, vast of incidenteel, en met het behalen van de cursus basic safety refresher kun je in je monsterboekje je certificaat verlengen en dus zorgeloos je schip op.