Wat doe je met een schadeauto?

Heb je schade gereden met je auto, of heb je net een ongeluk gehad? Dan moet je natuurlijk de auto laten controleren op schade. Hieruit blijkt vaak dat je niet verder kunt rijden met je voertuig en de meeste mensen kiezen er dan voor om de auto te verkopen. Een schadeauto verkopen is niet eenvoudig, maar er zijn wel genoeg mensen die op zoek zijn naar een schadeauto. Heb je momenteel een schadeauto? Wil je de schadeauto verkopen? Maar weet je niet welke methode je moet gebruiken voor het verkopen van de schadeauto? In dit artikel zetten we paar methodes op een rijtje, zodat je er alles over te weten komt.

Advertentie op het internet

Je kunt een schadeauto vaak eenvoudig verkopen via het internet. Hiervoor moet je wel precies de waarde weten van de schadeauto. Dit is moeilijk om te bepalen, omdat de auto natuurlijk schade heeft. Breng de schadeauto naar een garage en laat de garage de waarde bepalen van de schadeauto. Op deze manier heb je een realistische vraagprijs voor de advertentie van de schadeauto. In de advertentie moet je natuurlijk genoeg informatie geven over het voertuig en belangrijker nog, de schade van de schadeauto. Een koper wilt namelijk precies weten wat er mis is met de schadeauto. Op deze manier heb je de meeste kans op een succes met het verkopen van je schadeauto.

Sloperij

Een sloperij is een plek waar voertuigen uit elkaar gehaald worden. Vaak is het de laatste rustplaats voor voertuigen en maken ze hiermee winst. De sloperijen maken ook winst met het handelen in schadeauto’s en hier doen ze veel aan. Je kunt goed je schadeauto verkopen aan een sloperij, omdat je er op deze manier sneller van af bent. Je krijgt hierbij vaak een vrijwaring code en een redelijke vergoeding voor de schadeauto. Zo kun je snel een nieuwe auto kopen met het geld dat je gekregen hebt van de sloperij. Op het internet kun je meerdere sloperijen vinden en kun je ook het kenteken invullen van de schadeauto. Hierbij krijg je direct te zien hoeveel je kunt krijgen voor de schadeauto en kun je ook een afspraak maken. Vaak komt de sloperij de schadeauto bij je thuis ophalen en hoef je hier ook niet lang op te wachten. De meeste sloperijen hebben namelijk een ophaalservice en hier kun je goed gebruik van maken als je een schadeauto hebt.