Wil je je auto zelf proberen te verkopen?

auto verkopen particulier

Als je van je auto af wilt zijn er genoeg websites die helpen met je auto verkopen. Wanneer je een advertentie wilt plaatsen voor je auto, is het erg belangrijk om een pakkende titel te maken zodat mensen meteen weten waar ze aan toe zijn. Maak duidelijk welke auto het is, noteer wat jouw auto fijn maakt, bijvoorbeeld een airco, en geef aan hoeveel deuren de auto heeft. Ook is het belangrijk om je auto voor een goede vraagprijs online te zetten, zet niet te hoog in want dan haken mensen af. Kijk online voor wat andere mensen vragen voor soortgelijke auto’s, en kies zo jouw vraagprijs.

Hoe maak je een goede beschrijving

Het is erg belangrijk een goede beschrijving bij je advertentie te zetten. Je kunt bijvoorbeeld al beginnen met het kenteken neer te zetten, hiermee kunnen kopers online de auto opzoeken en zo de nodige informatie vinden. Maar kopers willen natuurlijk nog meer informatie, zoals de kilometerstand, hoe de auto is onderhouden, het brandstofgebruik, de banden, en ook waarom de auto in de verkoop staat. Het is belangrijk geen onzin verhaal te verzinnen, in plaats daarvan moet je altijd eerlijk zijn in de advertentie. Vertel de kopers eerlijk waarom je de auto verkoopt. En zorg ook dat er genoeg goede foto’s van de auto zijn.

Hoe maak je goede foto’s van je auto

Het is belangrijk om goede foto’s van de verkoop auto in de advertentie te zetten. Zorg dat je auto op een goede plek staat en dat er genoeg licht is, en dat de achtergrond een beetje neutraal is. Zorg dan voor foto’s van de voorkant, achterkant en ook driekwart aanzichten van de auto. Aan de binnenkant maak je foto’s van het dashboard en de kilometerstand. Voeg ook foto’s toe van hoe de auto er uit ziet onder de motorkap, het onderhoudsboekje van de auto en de sleutels. En mocht er schade zijn is dit ook erg belangrijk om te fotograferen.