Werken met een visuele beperking? Haal deze hulpmiddelen in huis

werken met een visuele beperking

Wanneer je te kampen hebt met een visuele beperking, dan brengt dat een heleboel uitdagingen met zich mee in het leven. Zo valt het met deze beperking mogelijk niet mee om je op professioneel gebied echt te onderscheiden. Om je eigen kansen groter te maken is het slim om bepaalde hulpmiddelen in huis te halen. Wellicht kun je dan vanuit huis bepaalde werkzaamheden voor opdrachtgevers uitvoeren. Hieronder lees je drie goede voorbeelden van hulpmiddelen die werken met een visuele beperking mogelijk maken.

Schermleessoftware

Onder schermleessoftware vallen programma’s die je op je computer kunt installeren. Een dergelijk programma kan vervolgens op het beeldscherm getoonde teksten voor jou tonen in de vorm van spraak of braille. Ook zijn er extra mogelijkheden om de getoonde info op het beeldscherm uit te vergroten.

werken met een visuele beperking

Beeldscherm vergrootglas

Over het vergroten van informatie gesproken: met een beeldschermloep (of -vergrootglas) kan dat uiteraard bij uitstek. Voor mensen die niet goed kunnen zien, maar niet helemaal blind zijn, is dit een ideale oplossing.

Brailleleesregel

Tenslotte is een brailleleesregel een apparaat dat het voor blinden makkelijker maakt smartphones, tablets en computers te bedienen. Getoonde informatie op het scherm kan hiermee vertaald worden in braille, waardoor je uiteindelijk toch alles kunt lezen.