Wat zijn de voordelen van groene daken

1 groendak

Aankomende zomer genieten van een groene omgeving, de tuin, het bos, maar ook je daken kunnen groen zijn! Groene daken hebben veel voordelen, het is niet alleen leuker om naar te kijken, maar ook goed voor het milieu! Een sedumdak groendaktotaal kan op veel daken geplaatst worden. Sedum is een ideale manier van het bedekken van een groendak. Sedumdaken hebben ook als voordeel dat je energie kan besparen. Sedum werkt namelijk isolerend, in de zomer houd het de hitte buiten de deur, en in de winter laat het geen tot minder kou door. Waardoor er zomers geen airconditioning nodig is en in de winter de verwarming minder snel aan hoeft.

Wat is een sedumdak

Op een sedumdak zitten sedumplanten. Sedum zijn vetplantjes. Het fijne aan deze plantjes op je dak is dat ze goed tegen extreme weersomstandigheden kunnen. Van de extreme hitte, tot aan kou, droogte en wind. Er zit namelijk een beschermlaagje over de sedum plant waardoor het plantje deze weersomstandigheden aankan. De bladeren van de plantjes houden water vast, waardoor het overleefd tijdens warme en droge zomers. Naast isolatie van warmte, werkt sedum ook als geluidsisolatie. De plantjes dempen het geluid van de regen of andere neerslag. Maar ook andere omgevingsgeluiden zoals verkeer of buurtgeluiden. Dit kan voordelig zijn wanneer je in een gehorige buurt woont.

De voordelen van een sedumdak

Een groendak heeft veel voordelen voor jou, maar ook voor de natuur. Het is namelijk een heel duurzaam dak, en gaat twee keer zolang mee als een standaard dak. Het isoleert zowel warmte als geluid. Zomers blijft de hitte buiten, en in de winter houd het de kou buiten de deur. Het regenwater wat op het dak valt wordt geabsorbeerd en gezuiverd, net als de lucht. Hierdoor ontstaat er een zuivere zuurstof, wat beter is voor ons mensen en voor het milieu. De luchtkwaliteit wordt verbeterd, en het bevorderd de biodiverstiteit. Vogels, vlinders en bijen kunnen zich hier bevinden.