Raamhorren in diverse soorten en maten

Om insecten buiten de deur te houden kun je kiezen voor het plaatsen van horren voor ramen en deuren. Raamhorren bestellen doe je ook eenvoudig online. Deze kunnen op maat gemaakt worden zodat ze naadloos aansluiten op het raam of kozijn en de kans dat er nog insecten binnen kunnen komen geminimaliseerd wordt. 

Kiezen voor inzethorren

Een hor kan op verschillende types ramen gemonteerd worden. Als je ramen hebt die naar binnen open draaien of kiepen is het verstandig te kiezen voor een inzethor. Een inzethor wordt tussen het raam en kozijn ingeklemd zodat er helemaal niks meer tussendoor kan. Het is wijsheid altijd te kiezen voor een inzethor dat precies op maat gemaakt is. Past het namelijk net niet goed dan loop je nog kans dat er insecten doorheen komen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

Kiezen voor voorzethoren

Als je ramen hebt die naar binnen of naar buiten open gaan kun je ook kiezen voor een voorzethor. Deze horren worden veel gebruikt voor ramen die niet zo vaak geopend of gesloten hoeven te worden. De voorzethor wordt op het kozijn gemonteerd en kun je er eenvoudig afhalen als deze niet meer nodig is of erop zetten indien gewenst.  

Kiezen voor rolhorren

Als derde soort hor kun je kiezen voor een rolhor. Deze zijn in verschillende soorten te koop en de kwaliteit ervan kan uiteenlopen. Een belangrijk verschil dat bestaat bij dit soort horren is of het gaas dat erin zit al dan niet mee oprolt als de hor omhoog gedaan wordt.