Een hoeslaken of een onderlaken?

Onderlaken

Veel mensen denken dat een hoeslaken en een onderlaken hetzelfde zijn en het is ook erg verwarrend. Er zijn niet echt verschillen in de definitie van deze twee lakens, maar we kunnen zeker wel een onderscheid maken. Voor de een is een hoeslaken fijner en voor de ander is een onderlaken fijner, maar waarom?

Hoeslaken

Een hoeslaken is een laken waarvan de hoeken zijn samengetrokken zodat ze om het matras sluiten. Tevens biedt het bescherming aan je matras waardoor deze langer meegaat. Er zijn enorm veel verschillende soorten hoeslakens van verschillende materialen. Katoen komt het meeste voor, maar er zijn nog vele andere opties. 

Onderlaken

Een onderlaken is een laken dat aan elke kant van het matras onder het matras omgeslagen wordt zodat het stevig vastligt. Een onderlaken is eigenlijk altijd van katoen, want dit is de populairst stof.

Verschil

Een hoeslaken is erg makkelijk toe te passen om het matras, maar het is erg lastig op te vouwen door de elastische randen. Een onderlaken is erg makkelijk op te vouwen, maar als je alleen bent, is het erg lastig om een bed op te maken met een onderlaken. Een onderlaken heeft veel minder ruimte nodig in de kast en het is een goedkoper alternatief.