Een vakantie voor verstandelijk beperkten

Nog nooit had ik over de mogelijkheid van een vakantie voor verstandelijk beperkten gehoord. Misschien omdat ik mij hier nooit in verdiept had, ik weet eigenlijk niet waarom. Maar toen er in onze familie een nichtje werd geboren met een handicap, ben ik mij hier meer in gaan verdiepen. Voor mij was het belangrijk om hier goed mee om te kunnen gaan.

Inmiddels is mij nichtje alweer 20 jaar en een pracht van een meid. Hoewel zij een volwassen leeftijd heeft, lijkt zij een kind van 10. Maar dat maakt haar er niet minder om, het is een schat van een meid.  vakantie verstandelijk beperkten

Op reis

Mijn nichtje gaat elke dag naar een speciaal onderwijs en hier heeft zij een vriendje leren kennen. Samen kunnen zij enorm goed met elkaar overweg en dat maakt het zo leuk dat zij nu ook samen op stap willen gaan. Samen willen zij meegaan op vakantie voor verstandelijke beperkten. Tijdens deze trip gaan er genoeg medewerkers, vaak vrijwilligers, mee die deze mensen helpen. Zo heeft iedere reiziger een vaste medewerker, die helpt bij aankleden enz.

De reis gaat naar de Franse Moezel. En hier zit het volgende bij inbegrepen:

  • overnachting in 2-pers. tenten*
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie per minibusje €4,99
  • maaltijden
  • reisleiding