Tips: Coronaproof uitje in Amsterdam

Dat Corona nu zorgt voor een aantal maatregelen in ons land, wil niet zeggen dat we niks meer kunnen ondernemen. Hoewel de horeca en openbare ruimtes niet functioneren zoals vroeger en soms zelfs gesloten zijn, is er met een beetje creativiteit nog steeds veel mogelijk! Ben jij van plan om een dagje naar Amsterdam te gaan, maar weet je niet zo goed wat je kunt doen? Wij zetten graag een aantal Coronaproof uitjes voor je op een rij!

Varen door de grachten

Amsterdam staat uiteraard bekend om de mooie grachten met historische grachtenpandjes. Het is dan ook erg leuk om een rondvaart te maken door de stad. Hiervoor kun je zelf een sloep huren en de grachten zelf gaan verkennen. Er zijn verschillende organisaties voor een boot huren in Amsterdam. Kijk dan ook even welke opties allemaal mogelijk zijn en kies de beste bootverhuur uit!

Ga naar het park

Hoewel Amsterdam een volgebouwde stad is, vind je hier natuurlijk ook nog voldoende parkjes waar je naartoe kunt! In de zomer kun je hier lekker liggen op een kleedje en picknicken. In de winter kun je hier weer een mooie wandeling maken. Het meest bekende park in Amsterdam is natuurlijk het Vondelpark. Dit park is zo groot dat hier ook genoeg mensen kunnen lopen. Naast een mooie wandeling, kun je hier ook gaan sporten! Zo zie je veel hardlopers in de Amsterdamse parken en buitenlesjes.

Tour door de stad

Verder is Amsterdam een mooie stad met veel monumentale panden. Maak daarom een leuke tour door de binnenstad! Hoewel je niet uitgebreid kunt shoppen, kun je nog steeds de binnenstad verkennen en kijken naar al het moois wat de stad te bieden heeft. Op internet kun je een aantal centrale punten opzoeken en zo voor jezelf een route uitstippelen. Loop bijvoorbeeld van het centraal station door naar het centrum en de grachten.