Dit is hoe een muggenlamp werkt

muggenlamp

Wie snel van muggen af wil komen, zal al snel merken dat er eindeloos veel manieren zijn om ze te bestrijden. Wondermiddeltjes voor op je huid, speciale kaarsen en klamboes: ze kunnen allemaal werken maar niets is zo effectief als de muggenlamp.

Wat is een muggenlamp?

muggenlamp

Met een muggenlamp kun je muggen bestrijden, maar je kunt er nog veel meer mee aanpakken. Ook vliegen, motten en andere kleine vliegende beesten kom je snel vanaf met een muggenlamp. In de winkels heet de lamp dan ook vaak vliegenlamp, omdat het apparaat ook daarvoor veel wordt ingezet. 

De muggenlamp is een lamp die een speciaal UV-licht afgeeft. Vaak is dit licht blauw gekleurd. Muggen vinden het licht geweldig, net als vliegen en motten. Ze worden erdoor aangetrokken en vliegen er op af. Wanneer ze te dichtbij komen, krijgen ze een schok en gaan ze dood.

Goed opruimen

Het is wel belangrijk om de muggenlamp goed in de gaten te houden. De beestjes komen hier namelijk op af, dus je wil de lamp juist ook weer niet te dichtbij je zithoek hebben. Daarnaast kan er een rommeltje van dode muggen ontstaan dus het is goed om het rooster van de lamp af en toe te reinigen.