Zelf de boekhouding op orde hebben met het Praktijkdiploma Boekhouden

De boekhouding op orde hebben is in elke onderneming belangrijk. Zo kun je zien waar je geld vandaan komt en weer naartoe gaat, hoe je er financieel voor staat en of je bijvoorbeeld kan investeren. Zelf boekhouder worden kan iedereen, maar daarvoor moet je wel de juiste kennis en ervaring in huis hebben, zodat je je werk ook goed en efficiënt uit kunt voeren. Met de Praktijkopleiding Boekhouden van Fabius opleidingen is dit zo geregeld. Tijdens deze Praktijkopleiding Boekhouden leer je wat je moet kunnen doen om een goede boekhouder te worden en krijg je ook veel praktijktrainingen, zodat je ook echt weet hoe je jouw kennis in kunt zetten in je bedrijf. De Praktijkopleiding Boekhouden zorgt ervoor dat jij de financiële held van je bedrijf wordt, zelfs als je hiervoor nog helemaal geen ervaring in dit vakgebied had.

Hoe ziet de Praktijkopleiding Boekhouden eruit?

Tijdens de Praktijkopleiding Boekhouden draait het allemaal om het financiële plaatje van kleine en middelgrote bedrijven, de zogeheten MKB. De opleiding bestaat uit de drie belangrijkste onderdelen die je onder de knie moet hebben als boekhouder, namelijk de kostencalculatie, de financiering en de bedrijfsadministratie. Kennis en praktijkopdrachten worden hier veel afgewisseld, zodat je niet alleen weet wat je zou moeten doen maar ook hoe dit gedaan moet worden. Om deze opleiding te volgen hoef je geen vooropleiding gedaan te hebben.

De Praktijkopleiding Boekhouden duurt 28 lessen die elk drie uur per week in beslag nemen. Houd hierbij ook rekening met huiswerk. Je volgt de lessen klassikaal op een van de meer dan 50 leslocaties van Fabius opleidingen bij jou in de buurt. Aan het einde van de opleiding krijg je bij een voldoende score op alle drie de onderdelen een diploma dat gelijk staat aan een volledige mbo-opleiding. Deze kun je dan ook overal gebruiken om als boekhouder aan de slag te kunnen. Als je graag de boekhoudsector in wilt gaan, dan is de Praktijkopleiding Boekhouden van Fabius opleidingen de perfecte start voor jouw nieuwe carrière.