Zonwering voor appartement

zonwering

Regels voor zonwering op appartement plaatsen

Woon je in een appartement en schijnt daar te vaak en te fel de zon naar binnen, waardoor het wel heel erg warm wordt in je huis in de zomer? Dan kan het zomaar zijn dat je behoefte hebt aan zonwering voor je appartement. Dat is een goede keuze, maar ben je wel op de hoogte van het feit dat je voor het plaatsen van zonwering op je appartement aan een aantal eisen moet voldoen? Zo ja, dan weet je voldoende. Zo nee: dan adviseren we je om even dit blog verder te lezen.

Regels voor zonwering plaatsen

Onderstaande eisen (of regels) gelden voornamelijk voor het plaatsen van buitenzonwering, zoals uitvalschermen en knikarmschermen, maar bijvoorbeeld ook voor screens, markiezen en shutters. Daar gaan we!

Toestemming nodig van de VvE

Een appartement is altijd onderdeel van een VvE. Daarom heb je eerst toestemming nodig van de VvE voor het plaatsen van een zonnescherm. De aanblik van het complex verandert er namelijk nogal door. Vraag dus wel die toestemming aan, om te voorkomen dat je de zonwering er na plaatsing er weer af moet halen.

Kwaliteitseisen

Voor de VvE is het ook belangrijk dat de zonwering op je appartement aan de kwaliteitseisen voldoet wat betreft kleur- en materiaalgebruik. Deze eisen verschillen per complex. Daarom adviseren we je om die eisen bij de VvE op te vragen ter voorkoming van misverstanden.

Gevolgen voor je appartement

Als de VvE toestemming heeft gegeven voor het plaatsen van de zonwering, heeft dit uiteraard geen nadelige gevolgen heeft voor je appartement. Omdat je appartement onder het bewind van de VvE staat moet het dus ook in de staat blijven zoals het is. Schade als gevolg van het plaatsen van zonwering, komt voor rekening van de eigenaar van het appartement. Ben je dat zelf? Dan zijn die kosten voor jouw rekening, helaas.

Andere eisen

Er zijn ook nog een aantal praktische regels ten aanzien van het plaatsen van zonwering op een appartement. Zo mogen de buren er geen hinder van hebben. Ook het onderhoud van de zonwering is een aandachtspunt om de uitstraling van het complex netjes te houden.

Plaatsen van de zonwering

Uiteraard is het mogelijk om een zonwering op een appartement of flat zelf te plaatsen. Toch kunt je dit voor de zekerheid beter laten doen door een echte specialist. Woon je in de regio Nijmegen? Laat de zonwering in regio Nijmegen dan plaatsen door een specialist bij jou in de buurt.

Meer blogs lezen over wonen? Dat kan via deze link.