Begroet door een vorig leven

Dirk zat geplaatst op een bed dat hem deed denken aan vroeger. Na een urenlange achtervolging met een oude bekende die hij al jaren niet meer had gezien, bevond hij zich nu in een groot huis ergens in het midden van het bos. Hij deed zijn kindersneakers uit en ging liggen op het bed, waarna hij vermoedde dat hij even in slaap was gevallen. Toen hij wakker werd, stond de oude bekende voor hem. Na al die tijd zijn gezicht weer te zien, wist hij zeker dat het hem was, hetzij met een nieuwe bril. Dirk zocht naar woorden die hij wilde zeggen.

Confrontatie met zijn bekende

Dirk deed zijn kindersneakers weer aan, klaar om te vertrekken wanneer het nodig was. Voor hem stond een oude bekende van wie Dirk niet dacht dat hij hem ooit nog zou zien. Maar nu zag hij ook dat er iets mis was. Langzaam werd hij teruggetrokken in de realiteit van wat er gebeurd was. De oude bekende liep naar hem toe en begon te spreken. Hij liet Dirk weten dat hij niet was wie hij dacht dat hij was. Dat hij aan het hallucineren was en de verkeerde persoon had achtervolgd. En dat nu hij zich dat realiseerde, hij waarschijnlijk weer wakker zou worden in bed naast zijn vriendin.

Terug in zijn eigen wereld

Plots werd Dirk wakker in zijn eigen bed naast zijn vriendin. Hij herinnerde zich de boodschappen die hij de middag ervoor had gedaan en hoe het waarschijnlijk inspiratie was voor de droom. En hij herinnerde zich de korte uitwisseling van oogcontact met de persoon die erg leek op een oude bekende. Geschrokken stapte hij uit bed en keek uit het raam naar de opkomende zon en luisterde naar de fluitende vogels. Ergens had hij gewild dat de droom echt was. Want in de ideale wereld zou hij nog honderd keer liever een achtervolging houden en een inbraak plegen, als het betekende dat hij zijn broer weer zou zien.