Gewatteerde jassen worden steeds populairder. Dit komt, omdat de jassen in veel verschillende situaties gedragen kunnen worden. De jassen zijn dus erg veelzijdig. Daarnaast houden zorgen donsjassen ervoor dat je goed warm blijft in de winter, maar je hebt ook zomerjassen met donsvulling die een geweldige aanvulling kunnen zijn op je kledingkast. Een van de populairste en beste donsjassen is een Parajumpers donsjas. Deze worden dan ook door steeds meer mensen gedragen. Maar waar heeft de Parajumpers donsjas deze groeiende populariteit aan te danken?

Het merk Parajumpers

Parajumpers is in 2006 opgericht door een samenwerking tussen de designer Massimo Rossetti en Ape & Partners. Rossetti werkte al als designer voor de Italiaanse mode markt. De inspiratie voor Parajupers haalde Rossetti uit reddingswerkers die actief zijn in Alaska. Hier is dan ook het design van de kleding op gebaseerd. Zo staat Parajumpers bekend om de gele sluiting bij de kraag die je dicht kunt zetten met een knoopje. Dit is gebaseerd op het koord voor parachutes. Omdat de jassen van Parajumpers zijn gebaseerd op de reddingswerkers, die in extreme omstandigheden moeten opereren, zijn de jassen bestand tegen de meest barre weersomstandigheden. Daarnaast zorgen de vele zakken ervoor dat eenvoudig verschillende items meegenomen kunnen worden. Omdat het merk het zo goed doet zijn er ook veel nep Parajumpers op de markt. Het bedrijf heeft hier problemen mee, aangezien ze een groot deel omzet mislopen door deze namaak Parajumpers.

Waarom zijn juist de donsjassen zo populair?

De donsjassen van Parajumpers zijn het meest populair. Dit komt, omdat de jassen gevuld zijn met echt dons. Dit zorgt ervoor dat de jassen erg goed geïsoleerd zijn en van zeer hoge kwaliteit. Daarnaast is het dons verwijderbaar. Verder zijn de jassen gemaakt uit duurzaam nylon. Naast dat de kwaliteit van de jassen bovengemiddeld is, zijn de jassen erg veelzijdig. Ze zijn op veel verschillende manieren te stylen en komen in veel verschillende situaties tot hun recht. De bekendste en meest populaire donsjas van Parajumpers is de UGO. Dit is een jas met een erg goede prijs/kwaliteitsverhouding.