Hoe podotherapie in Beverwijk je pijn kan verplichten

podotherapie

Woon je in Beverwijk en heb je klachten aan je lichaam waar je maar geen verklaring en oplossing voor kunt vinden? Misschien is het tijd om op zoek te gaan naar podotherapie in Beverwijk. Nog altijd worden mensen veel te weinig doorverwezen naar een podotherapeut terwijl de oplossing zo vaak daar ligt.

Wat is podotherapie?

Podotherapie is een medisch vakgebied waarin de focus ligt op het behandelen van klachten in de lager gelegen delen van het lichaam. Het gaat hierbij vaak om problemen met de voeten maar ook bijvoorbeeld problemen met de heupen die door de voeten veroorzaakt worden. Ook rugklachten en last van de knieën kan hierbij helpen. Het is namelijk niet altijd zo dat de fysiotherapeut je hierbij kan helpen.

podotherapie

Hoe het werkt

In de meeste gevallen ga je met klachten eerst naar je huisarts. Hij of zij kan bij klachten in knie of rug ervoor kiezen om foto’s te laten maken in het ziekenhuis. Wanneer hier niks aan de hand lijkt, ga je al gauw naar een fysiotherapeut. Deze kan je helpen spieren en gewrichten te behandelen. Ze doen dit echter zelden door echt goed naar de voeten te kijken. Een podotherapeut doet dat wel. Want wist je dat een inlegzooltje in de schoen soms al voldoende is om chronische rugklachten te verlichten?