Welke hypotheken zijn er? Welke opties voor hypotheek afsluiten Eindhoven?

hypotheek afsluiten Eindhoven

Eindhoven is een grote en bekende stad in Zuid-Nederland. Het ligt in de provincie Noord-Brabant. Eindhoven heeft 114.400 woningen en veel van deze woningen zijn gefinancierd met een hypotheek. Een huis kost enorm veel geld en er zijn veel mensen die zelf dat geld niet hebben. Welke hypotheken zijn voor een hypotheek afsluiten Eindhoven?

Annuïteitenhypotheek

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij je een vast bedrag per maand betaalt dat uit een deel rente en een deel aflossing bestaat. Zolang het rentepercentage en de looptijd niet wijzigen, blijft dit bedrag gelijk. In het begin van de looptijd betaal je veel rente en weinig aflossing en later wordt dit omgekeerd. Dan betaal je weinig rente en los je veel af. Aan het einde van de looptijd, heb je dat de hele hypotheek afgelost. 

Spaarhypotheek

Een spaarhypotheek is een hypotheekvorm die ook wel bekend is als Verbeterde Levenhypotheek. De aflossing vindt plaats door middel van een gemengde verzekering en de vergoeding over een berekening van de spaarpremie wordt bepaald door de hypotheekrente. Je betaalt iedere maand een bedrag aan rente en je lost dus niets af. In plaats van af te lossen, spaar je tijdens de looptijd het volledige bedrag bij elkaar om de hypotheek af te lossen. Aan het einde van de looptijd, kun jij je hypotheek zeker aflossen.