Grote collectie Halloween kostuums bij Feestcenter

Halloween is in Nederland steeds populairder aan het worden en daar horen Halloween kostuums bij. In toenemende mate gaan kinderen op 31 oktober verkleed langs de deuren om snoep op te halen. Het idee is dat de kinderen met de mooiste Halloween kostuums het meeste snoep krijgen. Als iemand geen snoep geeft wordt er een plagerijtje uitgehaald. Dat is de verklaring voor de kreet ‘trick or treat.’ Griezelen staat bij de Halloween kostuums centraal. De oorsprong daarvan is afkomstig uit de Keltische oudheid. Voor de Kelten startte op 1 november het nieuwe jaar. Op 31 oktober werd het oude jaar afgesloten.

Halloween kostuums geïnspireerd door de doden

De Kelten zorgden er altijd voor dat op 31 oktober de oogst was binnengehaald en dat alle werkzaamheden voor het oude jaar waren voltooid. Ze waren dan klaar voor het nieuwe jaar. Maar de mensen die in het oude jaar waren overleden wilden nog geen afscheid nemen. De Kelten geloofden dat zij op 31 oktober tevoorschijn kwamen om het lichaam van een nog levend mens over te nemen. Daardoor konden ze nog een jaar verder leven. Dat fabeltje is de basis voor de huidige Halloween kostuums en tevens de verklaring waarom er zoveel outfits voor skeletten en zombies zijn.

Moderne Halloween kostuums

De Halloween kostuums van tegenwoordig borduren nog steeds voort op de skeletten, zombies, spoken en vampiers. Maar er is ook een nieuwe generatie aan enge kostuums voor Halloween aan het ontstaan. Die zijn gebaseerd op horrorfiguren uit moderne films. Scream, Chucky, Freddy Krueger, Jason Voorhees en natuurlijk Frankenstein zijn voorbeelden van films waaruit inspiratie is opgedaan. Je kunt deze klassieke en moderne kostuums voor Halloween vinden in de webshop van Feestcenter. Wees ruimschoots op tijd met het bestellen van je kostuum om teleurstellingen te voorkomen.