Het vinden van een geschikte fietsenmaker

Een fietsenmaker vinden is iets waar je best even de tijd voor mag nemen, want net als bij kappers, nagelstylisten en elektronicazaken zitten er in elke grote stad meerdere fietsenmakers. Hoe vind ik de beste en bij welke winkel kan ik het beste een elektrische fiets kopen? Na het lezen van mijn tips kies je binnen no time de beste fietsenmaker uit. 

Een fietsenwinkel of fietsenmaker

Veel consumenten vergeten dat het kopen van een fiets of elektrische fiets iets totaal anders is dan het laten repareren van een fiets. Als je voor reparatie niet afhankelijk bent van garantie dan adviseer ik ook altijd om je fiets te laten repareren door een echte vakman. Vaak zijn deze mensen communicatief was minder sterk maar zijn ze wel heel goed in het repareren en vakkundig verhelpen van problemen aan je fiets. 

Als je echt van plan bent om een fiets te maken dan raad ik je aan om naar een fietsenwinkel te gaan met meerdere dealer schappen. Dankzij de bredere keuze weet je zeker dat je echt eerlijk wordt geadviseerd en dat je niet naar een bepaalde fiets toe wordt gepraat. Op sommige fietsen zit nu eenmaal meer marge dan de ander en soms hebben verkopers de neiging om je de fiets met de meeste marge te verkopen. Je hebt minder kans dat dit gebeurt als je bij een winkel komt die een ruimen aanbod en meerdere daderschappen heeft. 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een fiets

Voordat een verkoper je kan helpen met het kopen van een fiets moet je eerst voor jezelf de volgende vragen beantwoorden: 

  • Wat is het maximale budget wat ik uit wil geven aan een fiets
  • Waar ga ik mijn (elektrische) fiets vooral voor gebruiken (woon/werk of hobby)
  • Hoe ver wil ik kunnen fietsen met mijn fiets 
  • Wil ik snel en sportief of een langzamere fiets met meer comfort
  • Hoeveel kilometer ga ik gemiddeld in de maand fietsen