Dartpijlen online bestellen

Als je graag op zijn tijd een potje darts speelt is het handig als je daarvoor zelf dartpijlen hebt. Deze pijlen kun je eenvoudig online aanschaffen. Bij Dartshopper.nl heb je een uitgebreid aanbod aan dartpijlen waaruit je een keuze kunt maken. 

Brass en Tungsten dartpijlen

De meeste dartpijlen die verkocht worden hebben een steel tip. Heb je echter een elektronisch dartbord dan kies je beter voor pijlen met een soft tip. De pijlen met een steel tip zijn te koop in twee soorten. Dit zijn de Brass pijlen en de Tungsten pijlen. Brass pijlen zijn bij uitstek geschikt voor kinderen en beginnende darters of voor mensen die graag eens af en toe een pijltje gooien voor hun plezier. 

Verschillen tussen dartpijlen

Tungsten dartpijlen zijn beter geschikt voor professionele spelers of voor mensen die met regelmaat een partijtje darts willen spelen. Deze pijlen zijn van zwaarder materiaal gemaakt dan de Brass pijlen en kunnen daardoor in een dunnere uitvoering gemaakt worden. Op die manier passen ze makkelijker in hetzelfde vakje en loop je minder kans dat ze eruit vallen als er meer pijlen in één vakje terechtkomen. 

Onderdelen van een dartpijl

Dartpijlen bestaan uit vier onderdelen: de punt, de barrel, de shaft en de flight. De laatste twee onderdelen lopen eerder kans op slijtage. Het is daarom verstandig altijd een reservesetje van deze te hebben zodat je tijdens een spelletje niet hoeft te stoppen omdat je pijlen niet meer goed zijn. 

Kies de pijlen waar jij wat mee kunt

Als je zelf pijlen wilt aanschaffen is het zaak dat je de verschillende soorten goed met elkaar vergelijkt zodat je pijlen vindt die naar jouw zin zijn en waar je ook echt wat mee kunt doen. Als je er zelf niet goed uitkomt welke dartpijlen voor jou geschikt zijn kun je eerst informatie inwinnen bij Dartshopper.nl.